Având în vedere că încă este criză dar şi că orice eveniment implică multe alte cheltuieli pe lângă cele alocate pentru aranjamentele florale, e bine să recurgi la diverse modalităţi de a avea aranjamente frumoase, la preţuri cât mai mici. Pentru a veni în ajutorul viitoarelor mirese am scris câteva modalităţi de a face reduceri la buget, astfel:

1. Stabileşte-ţi priorităţile

Una dintre cele mai frecvente greşeli pe care le fac viitoarele mirese este de a subestima costurile creării unor aranjamente florale deosebite. Înainte de a stabili ce fel de aranjamente vrei, stabileşte care este locul pe care îl ocupă florile în lista de priorităţi pentru nuntă. Ca o regulă generală, ar trebui să aloci cam 10% din totalul bugetului pentru flori dar bineînţeles că acesta poate creşte în defavoarea bugetului alocat pentru restaurant, băuturi, mâncare, tort, muzică, rochie. Pentru informaţii despre principalele cheltuieli care se pot face citiţi şi articolul Planificarea bugetului de nuntă.

no images were found

2. Limitează-ţi alegerile

Este bine să optezi pentru unul sau două tipuri de flori. Dacă vrei aranjamente din toate florile tale preferate, costurile cresc direct proporţional cu numarul tipurilor de flori alese. În schimb poţi solicita aranjamente care conţin mai multe frunze sau orice alte materiale (broşe, panglici, mărgele, lumânări etc.) care în final să dea un aspect interesant florilor folosite şi implicit aranjamentelor. Despre ce fel de flori poţi alege, te poţi inspira fie din articolul Ce flori aleg în funcţie de anotimp? sau în galeria foto la TIPURI DE FLORI.

3. Fii flexibilă

S-ar putea să fie nevoie să faci anumite compromisuri în alegerea tipurilor de flori, mărimii şi stilului pe care vrei dori să-l comanzi. Reprezentantul firmei sau persoanei care se va ocupa de aranjamentele de flori ar trebui să-ţi sugereze alternative mai puţin costisitoare de flori, dar care să arate la fel de bine sau poate şi mai bine decât prima alegere a ta. Părerea mea e că trebuie să fii deschisă la tot felul de sugestii şi să profiţi din plin de opinia persoanei desemnate în realizarea aranjamentelor de flori.

4. Optează pentru flori în ghiveci

Ghivece drăguţe cu flori pot fi o idee genială de a orna mesele invitaţilor. De asemenea acestea pot fi un cadou de durată pentru invitaţi, mamă, soacră, domnişoare de onoare, etc.

no images were found

5. “Falsează”

Dacă bugetul este mult prea mic poţi alege altă variantă. În loc să foloseşti flori proaspete, ai putea opta pentru flori artificiale. Nu se vor usca sau strivi, sunt uşor de transportat, pot fi păstrate perioadă îndelungată după nuntă şi, de ce nu, refolosite la alte evenimente.

6. Lucrurile simple sunt şi elegante

Timpul costă. Dacă persoana care face îţi aranjamentele trebuie să petreacă timp îndelungat pentru a realiza aranjamente sofisticate, costurile vor creşte, mai ales dacă spre exemplu fiecare floare va trebui însârmată pentru a realiza un buchet de mireasă tip cascadă (Poze şi informaţii despre tipurile de buchete care se pot face găsiţi în articolul Ce tip de buchet aleg?). O opţiune mai rentabilă ar fi un buchet simplu, clasic, legat discret cu o panglică.

 

no images were found

7. Foloseşte aceleaşi aranjamente în locaţii diferite

O bună idee de reducere a costurilor ar fi ca aranjamentele pe care le ai pentru biserică să fie folosite şi la restaurant. Bineînţeles că asta trebuie discutată în amănunt cu persoanele care vor transporta şi livra aranjamentele. De exemplu cât timp vei aloca pentru şedinţa foto de după ceremonia religoasă? Astfel acest timp trebuie să fie suficient pentru a asigura transportarea aranjamentelor şi realizarea ultimilor retuşuri, înainte de a ajunge mirii şi invitaţii la restaurant.

 

no images were found

8. Fii creativă

Fii creativă când vine vorba de flori. Câteva flori înconjurate de o mulţime de verdeaţă poate avea un impact destul de plăcut asupra designului final. Verdeaţa este mult mai ieftină ca florile şi se pot realiza aranjamente originale şi interesante. Despre verdeaţă te poţi inspira din galeria foto, la TIPURI DE VERDEAŢĂ. O altă variantă ingenioasă şi drăguţă ar fi aranjamente realizate pe boluri cu peştişori.

9. Taie din cheltuielile alocate pentru domnişoarele de onoare

Dacă îţi doreai ca şi domnişoarele de onoare să aibă bucheţele ar fi bine să te mai gândeşti. În locul acestora poţi opta pentru corsaje. Sunt mai practice, dau eleganţă şi sunt mult mai ieftine.

10. Foloseşte accesorii

Foloseşte oglinzi şi sticlă pentru a creea un efect surprinzător. Acele aranjamente care au la bază oglinzi mari circulare sau pătrate arată deosebit. Dacă sunt presărate şi petale proaspete de trandafiri şi folosite şi lumânări aprinse, care se vor reflecta în oglinzi vor crea un efect visual deosebit şi de asemeni o atmosferă romantică.

Related Images:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twelve − four =