Buchetul miresei este mult mai mult decât un mănunchi de flori

Buchet cu trandafiri Vuvuzela si trandafiri cappuccino

   Organizarea nunţii este o adevărată provocare pentru viitoarea mireasă. Pentru că, fie că vrem sau nu să recunoaştem, ea duce tot greul. Dincolo de alegerea restaurantului, a meniului, dincolo de întocmirea listelor cu invitaţi, mireasa se preocupă şi de rochie şi accesorii. Acestea trebuie să fie perfecte. Iar cel mai important accesoriu este buchetul.

   

Buchetul miresei este cel care îi completează prezenţa, care îi definitivează ţinuta, care îi evidenţiază trăsăturile şi îi conturează personalitatea.      Buchetul este cel care poate face din orice rochie o rochie strălucitoare şi din orice mireasă o mireasă originală …

Cum a apărut buchetul miresei?

   În Grecia Antică, miresele purtau în păr ghirlande de plante puternic mirositoare. Şi nu vă gândiţi la frezii şi magnolii, ci mai degrabă la… usturoi. Se credea că ar alunga spiritele rele.

   Mai târziu, ghirlanda a fost înlocuită cu un buchet făcut tot din plante puternic mirositoare ce aveau acelaşi scop. Abia de la jumătatea secolului al XIX-lea, buchetul miresei a început să conţină flori. Se întâmpla în timpul ceremoniei de nuntă dintre Regina Victoria şi Prinţul Albert.

Tradiţii cu şi despre buchetul miresei.

   Tradiţia englezească spune că, pentru a împrumuta din norocul miresei, domnişoarele prezente la nunta acesteia obişnuiau să îi rupă şi să păstreze bucăţi din rochie sau chiar din buchet. Mireasa, pentru a scăpa de acest chin, arunca buchetul şi o lua la fugă, lăsându-le pe doritoare să îşi împartă norocul.

   Revenind în zilele noastre, buchetele de mireasă sunt aruncate către domnişoare de bunăvoie. Iar buchetele sunt dintre cele mai diverse: de la buchete simple, albe, la buchete pastelate sau viu colorate, în funcţie de preferinţele sau de personalitatea miresei. De asemenea, sunt mirese care aleg aranjamente extravagante, cu pene şi pietre preţioase sau cu dantelă şi perle.

 

   Eu recomand din inimă buchetele din flori naturale. Pentru că gingăşia florilor şi puritatea acestora se “asortează” oricărei mirese.

   Şi nu este atât de complicat cum pare să alegeţi buchetul perfect. În primul rând, alegeţi un buchet care să conţină florile voastre preferate. Dacă sunt flori de sezon, este cu atât mai bine. Decideţi apoi dacă vreţi un buchet clasic (alb sau în culori pastelate) sau dacă vreţi un buchet viu colorat. Apoi, în funcţie de rochia pe care aţi ales-o (pentru că DA, trebuie să alegeţi întâi rochia), decideţi cât de mare va fi buchetul, dacă va fi unul compact, rotund sau curgător.

   Încă ceva… nu vă sfiiţi să vă consultaţi cu specialistul care vă pregăteşte buchetul de mireasa. Prin prisma experienţei vă va ajuta să luaţi cea mai bună decizie!

   Găsiţi aici mai multe modele de buchete de mireasă!

 

 

Pentru a fi la curent cu noutatile, nu uita sa ne dai un LIKE si sa ne urmaresti si pe pagina noastra de Facebook  , dar și pe cea de Instagram!

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.