Pentru acele miresici care vor să se implice cât mai mult în pregătirile pentru nuntă şi sunt în căutare de idei cu privire la modul cum se fac diverse aranjamente de flori, acest articol este potrivit pentru a vedea cum se realizează pas cu pas o cocardă pentru mire, naş sau orice alt invitat.

    Cocardele sunt uşor de realizat şi pot fi făcute dintr-o multitudine de tipuri de flori în funcţie de preferinţele viitoarei mirese şi nu numai.

    Pentru realizarea cocardei se folosesc:
– flori şi frunze în funţie de preferinţe; în acest articol s-a folosit frunze de mahonia, frunze de rozmarin şi trandafir alb;
– bandă de lucru specială pentru flori;
– panglică satin;
– foarfecă;
– ace corsaj;

     Pasul 1: Înlăturaţi frunzele de pe firul de trandafir apoi de pe boboc înlăturaţi acele petale care nu sunt de un alb perfect sunt mai groase şi au nunţe de verde.

     Pasul 2: Suprapuneţi trandafirul şi celelalte frunze respectând următoarea ordine: trandafir deasupra, frunze de rozmarin la mijloc şi dedesubt frunza de mahonia.

    Pasul 3: Folosind bandă de lucru specială pentru flori înfăşuraţi codiţa trandafirului şi frunzele apoi acoperiţi banda cu panglică de satin pe care apoi fixaţi-o pentru a nu se desface cu o picătură de lipici.

    Pasul 4: Odată ce ai terminat de acoperit banda pentru flori cu panglică, cocarda este gata.

    Poţi păstra cocardele la rece dacă sunt făcute cu o zi înaintea nunţii. De reţinut este faptul că unele flori rezistă bine fără hidratare timp de 24 ore, dar sunt şi unele flori extrem de sensibile care nu sunt atât de rezistente. Sfatul meu ar fi ca acele cocarde care sunt realizate din flori nu tocmai rezistente mult timp, să fie făcute în ziua nunţii cu câteva ore înainte de sosirea invitaţilor. Nu ezitaţi să recurgeţi la ajutorul domnişoarelor de onoare pentru realizarea cocardelor.

    Nu uita să ataşezi la cocardă şi câteva bolduri / ace care au în capăt mărgeluţe.

    Alte modele de cocarde găsiţi şi aici: Modele cocarde.

SPOR LA LUCRU !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 − one =