Indiferent că vorbim de nuntă sau de botez, lumânările au un rol important în desfăşurarea ceremoniei religioase. Şi pentru că oricare dintre aceste evenimente au o importanţă deosebită o atenţie sporită trebuie acordată şi modului cum sunt aranjate aceste lumânări.

     Din discuţiile purtate cu clienţii  mei, am observat că multe dintre aceştia erau confuzi când era vorba despre ce model de lumânări îşi doresc pentru viitorul eveniment. întradevăr, analizând diversele oferte de lumânări prezentate pe internet şi nu numai, orice persoană ar tinde să creadă că există o multitudine de modele şi tocmai de aceea ar putea deveni usor confuză.

     În realitate totul se rezumă la câteva modele care pot fi diversificate în funcţie de preferinţele fiecăruia după culoare şi mărime.

    Unul dintre cel mai des utilizat model de lumânare, atât pentru nuntă cât şi pentru botez este MODELUL SFERĂ sau GLOB. Acesta poate fi realizat din hortensii, orhidee, floare-soarelui, gerbera, trandafiri, garoafe, lisianthus, completat cu hypericum, gypsophila (floarea miresei), crizanteme etc. Mai jos am postat câteva poze cu posibile modele de lumânări care pot fi sursă de inspiraţie în alegerea dumneavoastră. Pentru a vizualiza imaginile la o dimensiune mai mare, daţi click pe acestea.

no images were found

    De asemenea tot în mod frecvent pentru aranjamentul lumânărilor se foloseşte şi MODELUL SEMISFERĂ. Acesta este asemănător cu cel sferă, numai că flori are doar în partea de sus a lumânării. În partea de jos este decorată în mod frecvent cu frunze de aspidistra, dar asta nu este o regulă deci pot fi folosite şi alte combinaţii de frunze, tul şi orice alte accesorii, în funcţie de dorinţa clienţilor.

no images were found

   Un alt model de lumânare folosit este MODELUL PE O PARTE. Acesta se face doar pe o parte a lumânării în diferite forme şi mărimi. Partea din spatele lumânării este aranjată în general cu tul, diverse panglici, sau frunze, în special cele de aspidistra. În această categorie sunt incluse şi modele clasice precum şi cele care au o formă asemănătoare buchetelor cascadă, cu florile asezate de aşa natură încât dau senzaţia de “curgere” .

no images were found

    MODELUL DE LUMÂNARE ATIPIC diferă prin faptul că nu se încadrează strict în modelele prezentate mai sus, dar se evidenţiază prin forme interesante şi îndrăzneţe. Mai jos am postat câteva modele pentru exemplificare.

no images were found

    Un alt model de lumânare care începe încet-încet să prindă contur, este acela care care foloseşte lumânări de dimensiuni mici, cca 30 cm. Avantajul acestora pe langă costuri relative reduse este acela că pot fi refolosite de către miri şi ulterior în alt context.

no images were found

O recomandare personală referitoare la lumânări, indiferent dacă vorbim de cele de botez sau de nuntă, ar fi lumânările sculptate. Acestea sunt puţin mai scumpe decât cele tradiţionale/clasice, dar sunt foarte apreciate şi se remarcă prin eleganţă, rafinament, multitudinea modelelor şi a culorilor. Mai multe modele gasiţi pe site-ul www.lumanaridragstar.ro. Eu le recomand cu drag.

no images were found

Imaginile folosite în acest articol nu ne aparţin în totalitate, iar scopul postării lor este pur informativ.

3 COMENTARII

  1. Articolul dvs chiar e de mare ajutor. Inca nu eram decisa la ce model sa ma orientez pentru nunta mea.

  2. Mă bucur să aflu că subiectele prezentate în articolele mele sunt de folos. Mulţumesc frumos!

  3. Buna ziua, cum fixez un ursulet de plus pe burete sfera pentru o lumanare de botez ?
    O zi buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 − 2 =